30. 5. 2021

Znovu v Děčíně

 27. května 2021

Výlet č. 8

Znovu jsem se vydali za nákupem do Děčína, tentokrát jen na krátký čas. Čekání na vlak jsme si opět zpříjemnili procházkou, tentokrát po nábřeží A nakoukli jsme ke Kostelu Povýšení svatého Kříže. a přes náměstí jsme se vraceli zpět na hlavní nádraží.








Tentokrát jsme se podívali k místu, kde byl několik let za sebou vidět hladový kámen. Letos je konečně pod vodou a to znamená, že Labe je plnosplavné.



Místo, kde bývá v době sucha vidět "hladový kámen". Teď je pod vodou.












Kostel Povýšení svatého Kříže
Přes sklo dveří jsem nahlédla dovnitř







Část Dlouhé jízdy s propojená chodbou ze zámku kudy panstvo chodilo do kostela.


Chodba vede do Růžové zahrady




Masarykovo náměstí














Restaurace U Přístavu

11 komentářů:

  1. Jaruško, to je pěkných foteček. Hlavně ty u vody, ty se mě líbí nejvíc. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Jari, zase moc krásné záběry, samozřejmě mě zaujala řeka, která teče dále do moře a hladový kámen je pozoruhodný. Jak vidět, v Děčíně je spousta míst k fotografování. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani ano, to máš pravdu. Děčín je opravdu fotogenické město. Mně osobně se Děčín opravdu líbí a dojíždíme tam docela často. Krásné je i okolí a je tam plno míst na procházky a také v okolí je hodně turistických zajímavostí.

      Vymazat
  3. Jaruško, děkuji za nádherný výlet do končin kam už se zřejmě nepodívám. Moc hezké fotografie jsi pořídila. ☺

    OdpovědětVymazat
  4. Jarko, takový krátký výlet s tolika hezkými fotografiemi by se mi také líbil. Ta výletní loď jezdí s turisty až do Německa? Co se vystavuje v té galerii za umělecké předměty? U kostela na nádvoří se také připravuje venkovní posezení se zmrzlinou, může to být docela příjemné posezení., zrovna tak jako v restauraci U Přístavu. Parkoviště u přístavu je docela hodně obsazené, asi bude problém se na loď dostat. Na jednom kameni u Hladového kamene je vidět nějaká informační deska, čeho se to týká?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirku ta výletní loď jezdí až do Drážďan. V té galerii se prodávají potřeby pro umělce, barvy, plátna, pastely. Veškeré věci pro tvorbu. My jsme tam šli vnučce pro potřeby, ale ještě měli zavřeno, protože dům se opravuje a je pod lešením. V restauraci U přístavu jsme ještě nebyli. Jednak tam mají dost draho (ceny spíše pro Němce), a také proto, že tam bývá plno hostů, kteří lezou na Ferrata.
      U Hladového kamene je deska na které je napsáno toto:" V těchto místech při levém břehu řeky leží pod hladinou památný Hladový kámen. Je to nejstarší hydrologická památka Střední Evropy. Nad hladinu řeky vystupuje při vodním stavu 160 cm, kdy varuje obyvatelstvo před obdobím sucha, které přináší těžkou dobu pro obyvatele a plavce připravuje o zdroj obživy. "
      Nejstarší letopočet je tam z roku 1616 a na kameni je vytesán nápis: Spatříš-li mne, plač.

      Vymazat
  5. Jaruško moc děkuji za krásnou podívanou nádherné fotečky jako vždy šikulko zdravím ******************

    OdpovědětVymazat
  6. Moc krásné fotky! Ráda jsem se s Tebou do Děčína podívala. Měj se hezky.
    Zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  7. Jaruško no prostě nádherné fotečky.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře i návštěvu blogu.