18. 1. 2023

Nasněžilo.

 18. ledna 2023

Ráno jsme se probudili do zasněženého dne. Nejdříve jsem se radovala, že nemáme službu na chodník, ( máme ji až od 23. ledna), ale pak jsem si uvědomila, že ji mají nejstarší  sousedé v domě, kterým je oběma přes osmdesát let, a že všichni mladí jsou v práci. Tak jsem se nakonec oblékla a šla ten těžký sníh uklidit. napadlo ho kolem deseti centimetrů.




12 komentářů:

  1. Jaruško, u nás napadl jen poprašek. Také máme souseda, který úklid sněhu nezvládne, tak vypomůžeme. Měj se hezky, pozdravuju. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni děkuji. tady je sněhu docela dost, ale jsme zvyklí, Spíše se divíme, když v tuto dobu není, což bylo do minulého týdne...Měj se pěkně.

      Vymazat
  2. U nás jsme ráno zaregistrovali jenom lehký poprašek, který hodně rychle zmizel.
    Jak to vypadá, tak já asi letos nebudu mít žádnou fotku se sněhem.
    Pěkný den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady je dnes mlha a asi i mrholí, tak to ráno vypadá na ledovku. Sníh sice pomalu odtává, ale stále je ho dost. Děkuji a přeji pohodové dny.

      Vymazat
  3. U nás byla docela velká sněhová nadílka před Vánocemi, kdy jsme si sněhu užili. Máme sice v domě placený úklid, ale v prosinci bylo sněhu hodně a bylo jasné, že ty naše dvě "uklízečky" to nezvládnou, tak přítel několikrát odhazoval sníh u předního i zadního vchodu, nakonec i na parkovišti. Teď asi dva dny padá, zatím toho není moc, tak uvidíme. 👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani u nás byl před Vánocemi také, pak pár týdnů nic a teď zase napadl. Ještě dnes ráno jsem házela asi pět cm, těžký a mokrý. Dnes je mlhavo, ale mrzne a v polovině týdne má připadnout další...Tak uvidíme. Teď mám službu já. Manžel už házet sníh nezvládne, tak to zbývá na mně. Jen kdyby mě nebolely ty ruce ...Měj se moc pěkně.

      Vymazat
  4. Jaruško, u nás ani ťuk, poletovalo pár vloček, ale na zemi ani poprašek. Měj hezký zbytek víkendu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti on určitě ještě napadne...neboj. Únor to jistí...Měj se krásně

      Vymazat
  5. Tak to jsi opravdu obětavá, Jaruško, měla jsi pořádné cvičení, uf...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti aspoň neztloustnu. Nikdo jiný nebyl... Mladší sousedé byli v práci a nešlo to nechat a brodit se ve sněhu...

      Vymazat
  6. To je dobře, že jsi pomohla. Stejně tomu moc nerozumím, jak by staříčci mohli tohle zvládnout a jestli nemají mladý, kteří by pomohli, jsou třeba v práci. My se vždycky nějak domlouvali, aby staříčci nemuseli. Měli děti, ale sníh napadl převážně přes noc a tak jsme to udělali sami a je pravda, že když šumelilo odpoledne, tak mladí přijeli kdykoliv,když měli volno a sami se chopili práce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já už také nejsem zrovna mladice. Je mi přes 70 let, ale dokud můžu, pomůžu.

      Vymazat

Děkuji za komentáře i návštěvu blogu.