15. 8. 2022

Nahlédnutí do tajů přírody...

Tady jsem vybrala pár fotografií, někde detailů, které jsem pořídila při procházkách přírodou. Fotím si pro radost, nejsem profesionál...
Trochu chmýří...

Pastýřská stěna

11. srpna 2022

Výlet č. 19

Na tento den jsem žádný plán na cesty neměla, protože je vedro a manželovi se moc ven chodit nechce. Jenže tentokrát mi sám ráno řekl, že bychom mohli jet do Děčínské zoologické zahrady, protože už jsme tam dlouho nebyli. Sedli jsme tedy v 10 hodin do vlaku a jeli opět směr Děčín.

Nejdříve jsme se vydali nahoru na Pastýřskou stěnu. Dříve jezdil nahoru malý autobus, ale na zastávce jsme zjistili, že autobus jezdí k zámku a tak jsme se nahoru vydali pěšky. Nešli jsme náročnou cestou po silnici, ale vydali se příjemnější turistickou stezkou od viaduktu podél trati nahoru. Cesta není tak prudká a hlavně se jde ve stínu stromů.




Pár pohledů z Jahnovy vyhlídky, která je na odbočce za půlkou cesty vzhůru. 
Dlouho jsme se tu nezdrželi.  Byla tu docela hlučná rodina s dětmi. Děti dováděly, ječely a rodiče se o něčem hlasitě dohadovali, kouřili jednu cigaretu za druhou a tak jsme ani neusedli na volnou lavičku a šli raději dál...



Zámek a soutok Labe a Ploučnice z vyhlídky na Pastýřské stěně

Zámeček na pastýřské stěně - zvaný Nebíčko
Tento pohled není pro toho, kdo trpí závratí...
Cesta vede dál ke škrabkám a na děčínský Sněžník.

Zámeček Nebíčko z druhé strany
Malá Bělá a nad ní Červený vrch

U zámečku jsou místa s lehátky pro odpočinek
Bylo otevřené bistro a tak jsem si tu koupili dobrou kávu.


Vyhlídka Kvádrberk



Po kávě jsme pokračovali do zoologické zahrady. To už ale příště....

Jak zapadal Měsíc

 Poslední úplněk v noci z 12. na 13. srpna 2022, jsem fotila večer a pak ještě brzy ráno, kdy Měsíc zapadal za Dymník. Fotila jsem z okna a bez stativu, tak že jsou fotografie s různým přiblížením.