9. 6. 2024

Na vernisáži...

 6. června 2024,

se konala v našem muzeu vernisáž obrazů pocházejících ze zámku v Lipové u Šluknova. Jedná se o portréty rodiny Salm-Raifferscheidt-Hainspach - původních majitelů a rodinných příslušníků, kteří na zámku v Lipové žili a byli i majiteli zdejšího panství. Na vernisáž jsem si fotoaparát s sebou nebrala, abych nerušila výklad a při prohlídce starých obrazů jsem pořídila jen pár fotografií. 
Fotila jsem jen mobilem a prošla si i otevřenou muzejní expozici starých hodin.
























7 komentářů:

  1. Jari, tleskám! Je moc dobře, že jsi na vernisáž zašla, muzea - to je moje. ☺ Líbí se mi exponáty, mnohé hodiny jsou pozoruhodné.
    Děkuji za toto oživení a přeji úspěšný vstup do nového týdne. 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, byla jsem zvědavá na ty obrazy, protože zámek v Lipové se sice pomalu opravuje, ale ty obrazy už se tam nikdy nevrátí, protože prý tam bude "Centrum romské kultury". Některé obrazy jsou vypůjčené ze zámku v Benešově nad Ploučnicí, jiné z muzea v Děčíně a Varnsdorfu a vidět ty obrazy všechny pohromadě je opravdu unikát, který se hned tak neuvidí. To byl hlavní důvod, proč jsem na vernisáž šla a také jsem si chtěla poslechnout více informací o tomto zajímavém rodu z našeho výběžku, protože se toho o něm moc neví. V muzeu jsem byla několikrát a expozici hodin už také viděla. Je to stálá expozice, ale nikdy jsem ji nefotila. Ještě je tam další expozice Rumburské vzpoury v patře, ale ta byla zavřená. Také je tam keramika a mince, které byly nalezeny v okolí města. Ty hodnotnější věci jsou uložené v Okresním muzeu v Děčíně nebo v depozitářích. Hani moc děkuji za komentář a přeji Ti příjemný a pohodový nový týden.

      Vymazat
  2. Pěkná sbírka hodin a obrazy také jsou pěkné. Pěkný den přeje Večernice.

    OdpovědětVymazat
  3. Ráda jsem nakoukla,zámky mám moc ráda,pěkné fotky.Přeji pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
  4. Ta výstava by se mi líbila. A hodně !
    Měj se hezky !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Jaruško, navštívila jsi pěknou výstavu, ta by se mě také líbila ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Jaruško, moc pěkná výstava. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře i návštěvu blogu.